Meteen naar de inhoud

ExpertDoc ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Bij ExpertDoc heeft het beveiligen van informatie (in de zorg) en de kwaliteit van onze dienstverlening topprioriteit. Dit is officieel getoetst en bevestigd met maar liefst drie certificaten voor de ISO 27001 (norm informatiebeveiliging), NEN 7510 (norm informatieveiligheid in de zorg) en ISO 9001 (norm kwaliteitsmanagement).

Deze certificaten geven de garantie dat:

  • Onze informatie- en patiëntveiligheid op orde is door de implementatie van een managementinformatiesysteem.
  • Wij correct omgaan met persoons- en bijzondere persoonsgegevens.
  • Onze producten en diensten structureel het kwaliteitsniveau bereiken dat wij beloven door onze interne processen te blijven monitoren, de kwaliteit van de output bewaken en werken aan continue verbetering.
v.l.n.r.: Bart Versluis (Account Manager Brand Compliance), Karin Scheidel (Change Manager ExpertDoc) en Eric Grosfeld (Managing Director ExpertDoc)
v.l.n.r.: Bart Versluis (Account Manager Brand Compliance), Karin Scheidel (Change Manager ExpertDoc) en Eric Grosfeld (Managing Director ExpertDoc)

Continu proces

Het is een continu proces om te blijven voldoen aan de regels van deze certificering. Jaarlijks laten we ons hercertificeren op deze drie gebieden om de garantie op het gebied van informatiebeveiliging en kwaliteit te kunnen blijven bieden.

Karin Scheidel, Change Manager bij ExpertDoc, geeft aan: “Het systeem is zo opgezet dat het werkbaar is binnen de processen van ExpertDoc. Het leeft in de organisatie zie ik ook. Binnen ExpertDoc is er een groot draagvlak en blijven we elkaar intern uitdagen om de kwaliteit van onze producten en processen te verbeteren.”

Koen Korteweg, auditor voor de ISO 9001 bij Brand Compliance, kan dit beamen: “Wat ik tijdens de audit direct opmerkte was de aanwezige kennis en het enthousiasme bij alle betrokkenen over het eigen managementsysteem. En de uitvoerige uitwerking daarvan, waarin bij elk aspect van de PDCA-cyclus [Plan Do Check Act] terugkomt. ExpertDoc heeft een goed managementsysteem ingericht en een drive getoond om voortdurend te verbeteren.”.


Complimenten van de auditor
Wouter Beekman, auditor voor de ISO 27001 en NEN 7510: “Het is duidelijk merkbaar dat de ze bij ExpertDoc gepassioneerd zijn over informatiebeveiliging. Wat mij vooral opviel tijdens de audit is de tijd en moeite die ExpertDoc in het ISMS [Information Security Management System] heeft gestoken. Alle processen rondom de wet- en regelgeving is zeer uitgebreid en concreet uitgewerkt. Ze hebben zelfs een compliment van de jurist gekregen hierover. De volwassenheid van het ISMS is bovengemiddeld.”.