Ga naar de inhoud

Over ExpertDoc

Missie

Het leveren van de juiste informatie op het juiste moment met de juiste tools aan patiënten en zorgverleners, zodat zij beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen om betere kwaliteit van zorg te ontvangen of geven.

Visie

Patiënten en zorgverleners in Europa maken gebruik van beslissingsondersteunende technologie, geleverd door ExpertDoc.

Achtergrond

Door: Prof.dr. S.W. Schalm, emeritus hoogleraar Leverziekten en oprichter ExpertDoc

Robuuste academische kennis naar de praktijk brengen: hoe kan dat sneller en beter dan de klassieke manier van tijdschriftartikelen, richtlijnen, congressen en nascholingen?

Deze vraag hield mij, hoogleraar-specialist in leverziekten betrokken bij 500+ voordrachten, 300 +publicaties, 30+ proefschriften en 3+ richtlijnen, bezig aan het eind van mijn academische loopbaan. Immers, de kennis over behandelbare leverziekten in Nederland was in 25+ jaar nauwelijks verbeterd bij huisartsen en specialisten binnen en buiten de interne geneeskunde en maag-darm en leverziekten.
Het lag natuurlijk niet aan al die andere artsen, maar eerder aan ons, de bezitters van nieuwe kennis, die maar gebruik bleven maken van een inefficiënt systeem van kennisverspreiding.

ExpertDoc is een bedrijf gericht op een nieuwe, efficiënte manier van kennisverspreiding. NHGDoc brengt richtlijnkennis in beeld die past bij de patiënt die bij de arts zit; Guideline studio is de algemeen inzetbare clinical rules engine die razendsnel uit een totale kennisbron passende kennis sorteert en distribueert.

Gedegen academische kennis snel naar de praktijk brengen: de instrumenten zijn nu beschikbaar. Zender en ontvanger zijn nu aan zet!